A zöldségkínálat egész évben változik és minden évszak más és más örömöket kínál: nyáron a paradicsom, tavasszal a borsó, télen pedig a cékla finom ízét élvezhetjük. A konzerválás ugyanakkor hasznos folyamat, hogy egész évben elérhetők legyenek a zöldségek.
A teljesen érett állapotban leszedett zöldség a legmagasabb tápértékkel és a lehető legjobb ízzel rendelkezik. Amennyiben betakarítás után gyorsan feldolgozzák, tartósítószerek hozzáadása nélkül is megtartja a legtöbb tápanyagot (vitaminok, ásványi anyagok, rostok).
A konzervgyárak leggyakrabban termelési területek közelében helyezkednek el. Ezáltal csökkenthető a szállításhoz kapcsolódó költség, valamint a szén-dioxid kibocsátás mennyisége.
Ez még inkább igaz az új generációs konzervdobozok esetében, melyek könnyűek és egymásra helyezhetők, lehetővé téve a nagyobb mennyiségek kisebb helyen való szállítását. Ha a zöldségek a feldolgozást követően azonnal konzerválásra kerülnek, elkerülhetjük az élelmiszerek megromlását, valamint emberi fogyasztásra alkalmatlanná válását.
A konzervek tartalma ráadásul egész évben fogyasztható, nemcsak rövid ideig.
A konzervdobozok előállításához használt fém 100%-ban újrahasznosítható. Sőt, az acél és az alumínium minden egyes újrahasznosítás után megőrzi eredeti tulajdonságait. Mivel "mono-anyagok", sokkal könnyebb szétválogatni őket a háztartási hulladékokat kezelő gyárakban, mint az egyéb csomagolásokat.
Az újrahasznosítás ezentúl lehetővé teszi a fémek előállításához szükséges természeti erőforrások (vasérc és bauxit) felhasználását, valamint az előállításukhoz szükséges víz és energia mennyiségének csökkentését.