Kajszibarack, őszibarack, dinnye…Nyáron csak úgy tobzódunk a finom, tápanyagokkal teli édes gyümölcsökben. Tökéletesen feldobják az egyszerű salátákat és könnyű fogásokat, zöldségekkel kombinálva pedig tápláló és bűntudat nélkül élvezhető finomsággá válnak. Íme, a kedvenc párosításaink.
A vízzel teli, cucurbita családhoz tartozó gyümölcsök tökéletesen illenek az uborkához, amely szintén ennek a nemzetségnek a tagja. Az édes és zsenge levelekkel, például a spenóttal, a mesclunnal vagy a római salátával szintén remek párost alkotnak. Akárhogy is, az utolsó pillanatban fűszerezzük őket, hogy megőrizzék ropogós textúrájukat, mivel a só kivonja belőlük a vizet.
Eper, málna, szeder, áfonya: megannyi finom, apró bogyós gyümölcs! Spenót, eper és néhány koktélparadicsom - nem is kell több egy egyszerű és ötletes saláta elkészítéséhez. A hideg levesek és zöld turmixok szintén finomabbak velük. Cékla-eper, spenót-málna: egy maroknyi gyümölcs elegendő ahhoz, hogy megédesítsük és egészséges, frissen készült koktélokat szürcsölhessünk.
Meghámozva rendkívül finom pirított zöldbabbal vagy salátában. Ez olyan kombináció, amelyet gyakran megtalálunk az étlapon Olaszországban, egy kevéske bazsalikommal megszórva az extra ízért. A gabonaféléknek és a hüvelyes salátáknak is nagyon jól áll, mert lédús édességet kölcsönöz nekik.