Ismerjük azt mondást, hogy a legjobb buli mindig a konyhában van? A konyha a lakás szíve, itt készítjük és fogyasztjuk el az ételeket, ha pedig vendégeket hívunk, többnyire ide gyűlik össze a társaság. Az itt terjengő szagok azonban néha igencsak kellemetlenek lehetnek! Az alábbiakban bemutatunk pár 100%-ig természetes trükköt, hogy tiszta és kellemes levegő legyen a lakásban.
Karfiolt főztünk vagy cukkinit sütöttünk? Az étel minden bizonnyal finom lesz, de az elkészítésével járó szag már kevésbé hívogató. Kezdjük a konyha feltakarításával és az ablakok kinyitásával. Ha nagyon hideg van kint, vagy a szag nem tűnik el, forraljunk néhány percig egy kevéske fehér ecetet egy fedő nélküli edényben. Ha zavar minket az ecet savassága, cseréljük le gyógynövénnyel (kakukkfű, rozmaring, fahéjrúd, szegfűszeg, szárított narancshéj) fűszerezett vízre vagy ananászlére.
Ha a sajtok és a dinnyék szerelmesei vagyunk, többé nem kell kerülnünk a kedvenc ételeinket! A hűtőszekrényt érdemes rendszeresen megtisztítani, de a mindennapos karbantartáshoz csupán néhány szagsemlegesítőre lesz szükségünk: tegyünk szódabikarbónát vagy őrölt kávét egy kisebb tálkába vagy akár egy szegfűszeggel dekorált fél citromot, és ne felejtsük el rendszeresen cserélni őket.
Ha a mikrohullámú sütő ételszagú maradt, melegítsünk benne egy kis citromlevet 30-60 másodpercig. Ez a művelet egy tál vízzel és néhány csepp illóolajjal (citrom, levendula, eukaliptusz, teafa) is elvégezhető, amennyiben betartjuk a vonatkozó óvintézkedéseket.
A kellemetlen szag néha a mosogatóból származik. Olcsó, hatékony és vegyszermentes megoldást keresünk duguláselhárításhoz? Ne dobjuk el a kávézaccot! Szórjuk a lefolyóba, és lassan öntsünk rá nagy mennyiségű forrásban lévő vizet.