A föld tisztelete és a zöldségek iránti szenvedély az az alapelv, amelyet a márka a létrehozása óta képvisel. A növényi forradalom sikere érdekében a Bonduelle 6 fő kötelezettségvállalás megvalósítására törekszik, és ehhez a cégcsoport agráripari know-how-jára támaszkodik 54 gyárában, a legjobban termő területeken és a lehető legközelebb a végfelhasználókhoz. |
Zöldségeinket* a megfelelő tényezők (termőterület, talaj, éghajlat, öntözés, stb.) mellett termesztjük, és érett állapotban szedjük le a szezon közepén. Ezután helyileg dolgozzuk fel őket, hogy megőrizzék ízüket, textúrájukat, valamint vitamin- és ásványianyag tartalmukat. Magyarországon legnépszerűbb zöldségeinket (konzerv kukorica és borsó) Magyarországon termesztjük és 3 gyárunk egyikében dolgozzuk fel. Fagyasztott zöldségeink Lengyelországból származnak. |
A Bonduelle-nek több, mint 2000 gazdával van együttműködése egész Európában, mely lehetővé teszi számunkra, hogy: > ösztönözzük partnereinket alternatív agroökológiai technikák adaptálására. (mechanikus gyomlálás; növényvédő és rovargátló hálók felszerelése). > Bonduelle partner gazdáink több, mint 90%-a hűséges maradjon hozzánk és néhány szerződést akár több generációra előre is megújítsunk. Emellett 3 kísérleti gazdaságunkban innovatív gazdálkodási gyakorlatokat tesztelünk annak érdekében, hogy szántóföldjeink 100%-ában legalább 2 alternatív gazdálkodási technikát valósítsunk meg. Olyan termékeket kínálunk, amelyek növényvédőszer maradvány mentesek (konzerv kukorica). |
Partnergazdáink kötelessége, hogy a talaj és a biodiverzitás védelme érdekében a lehető legtermészetesebben műveljék meg földjeiket. Mindegyikőjükkel személyes kapcsolatot ápolunk, és rendszeresen (hetente egyszer vagy betakarítás idején akár többször is) meglátogatjuk őket. Továbbá rendszeresen értékeljük őket, hogy megfeleljenek az 1996-ban létrehozott Agronómiai Charta által felsorolt mezőgazdasági gyakorlatoknak. Kiemelten ösztönözzük:
|
Célunk, hogy termékeink a lehető legkevesebb összetevőt tartalmazzák és, hogy minimalizáljuk termékeinkben az adalékanyagokat. Az összes új receptünk 2014 óta már pálmaolajmentes; telített zsír nélkül; glükóz és fruktóz-szirup nélkül; mesterséges színezékektől, tartósítószerektől és ízesítőktől mentes, a termékfejlesztési szabályzatunknak megfelelően készül, amely kizárja az ellentmondásos adalékokat. Termékeink kiváló tápértékét azzal is garantáljuk, hogy folyamatosan csökkentjük receptjeink só- és cukortartalmát. |
Arra ösztönözzük agronómiai partnereinket, hogy térjenek át az ökológiai gazdálkodásra, és a hagyományostól az ökológiai gazdálkodásig történő átmeneti időszak alatt technikai tanácsadást nyújtunk nekik a heti tereplátogatások alkalmával. Magyarországon kapható Bio termékünk a Bonduelle Bio Gold szuperédes kukorica. |
2020-ra már minden konzerv és üvegcsomagolásunk újrahasznosítható. A 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolásra vonatkozó 2025-es célkitűzésünk elérése érdekében arra törekszünk, hogy minden csomagolóanyagunk - beleértve a műanyagot is - fokozatosan kompatibilis legyen az újrahasznosítási vagy újrafelhasználási rendszerekkel. A csomagolások környezetbarát kialakításán dolgozunk, optimalizálva a súlyukat, illetve maximalizálva az újrahasznosított vagy bioalapú anyagok integrációját a fosszilis eredetű anyagok felhasználásának csökkentése érdekében. Kereskedelmi partnereinket és fogyasztóinkat szintén a szelektív hulladékgyűjtésre ösztönözzük. |