1. >Receptek
  2. >Zöldspárga lágytojással és lencsével

Zöldspárga lágytojással és lencsével

Gyönyörű, látványos brunch recept a spárgaszezonban! Egészben hagyott, sült spárga lágy közepű tojással, pirított bacon-nel, lencsével, parmezánnal és citromos vingerettel tálalva.
Könnyű
2 személy
25 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 csomag zöldspárga

3 szelet bacon

2 tojás

5 dkg parmezán

1 citrom

2 dkg vaj



bors

olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 csomag zöldspárga

3 szelet bacon

2 tojás

5 dkg parmezán

1 citrom

2 dkg vaj



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A spárga fás végeit törjük le és egy serpenyőben az olívaolaj és a vaj keverékén pároljuk készre. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész tegyük félre.
  2. lépés 2
    Tegyük a bacon szeleteket a serpenyőbe és pirítsuk ropogósra.
  3. lépés 3
    Forraljuk egy lábasban vizet. Ha felforrt helyezzük bele a tojásokat óvatosan és főzzük 6 percig, majd tegyük hideg vízbe.
  4. lépés 4
    Facsarjuk egy tálba a citrom levét és csorgassuk hozzá kevergetés mellett az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a lencsével.
  5. lépés 5
    Osszuk el két tányérra a lencsét, helyezzük rá a spárgát és egy-egy félbevágott tojást, szórjuk rá a bacon darabokat és a reszelt parmezánt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Lencsés csokoládékrém

    NUTELLA IMÁDÓK FIGYELEM! Kevésbé édes, de ugyanolyan finom: a lencse alapú csokikrém minden édesszájút garantáltan megnyer kortól függetlenül.

  • Lencse és sárgarépa leves ricottával

    Sportolás vagy egy hosszú nap utáni kényelmi étel megerőltetés nélkül! Ez a pillanatok alatt megfőzh...

  • Marhahúsos-lencsés lasagne

    Kevesebb hús, több lencse! Ráadásként kevesebb zsír, több rost és fehérje van ebben az egészen elkép...