Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsmentes vacsora, mégis 100%-ig finom. Az élet nem csak a sült krumpliról és krumplipüréről szól!
Könnyű
4 személy
90 perc
75 perc
Hozzávalók
4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
hozzávalók 4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott leveles paraj
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy kefével mossuk meg a burgonyákat. Villával szurkáljuk meg, helyezzük őket a tepsire, majd 1 órát süssük, amíg megpuhulnak.
lépés 2
Vágjuk ketté őket hosszában, anélkül, hogy a héjukat megsértenénk és kanalazzuk ki a közepét.
lépés 3
Törjük össze a burgonyapépet a tejszínnel és a gorgonzolával. Sózzuk, borsozzuk a keveréket.
lépés 4
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot, némi sót és borsot. Addig pároljuk, amíg teljesen fel nem olvad. Végül csöpögtessük le és ha kihűlt, vágjuk fel kisebb darabokra.
lépés 5
Adjuk hozzá a spenótot a burgonyapüréhez és keverjük össze. Kanalazzuk a keveréket a kivájt burgonyahéjakba.
lépés 6
Tegyük őket a sütőbe 15 percre, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Zöldsalátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
Karácsonyi koszorú
Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valami...
Kecskesajtos penne
Izgalmas, krémes fogás színes pennével! A különleges szósz a vajtól lesz krémes, pikáns ízét a kecsk...