1. >Receptek
  2. >Krémes lencsefőzelék pirított gombával

Krémes lencsefőzelék pirított gombával

Alternatív recept, a hagyományos ízeket egy kicsit megbolondítva plusz alapanyagokkal. Fokhagymás-fehérboros alapra kerül a lencse, amit friss kakukkfűvel ízesítünk és kevés tejszínnel krémesítünk. Az izgalmas főzelékbe a végén spenót, a tetejére pedig pirított gomba kerül.
Könnyű
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

500 g csiperke

friss kakukkfű

½ dl fehérbor

1,5 dl tejszín

30 g vaj

olívaolaj



bors

petrezselyem

kovászos kenyér
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

500 g csiperke

friss kakukkfű

½ dl fehérbor

1,5 dl tejszín

30 g vaj

olívaolaj



bors

petrezselyem

kovászos kenyér
  1. lépés 1
    Kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát az olívaolaj és a vaj keverékén. Pár perc múlva adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
  2. lépés 2
    Öntsük fel a fehérborral és kevergessük, ameddig az alkohol elpárolog. Adjuk hozzá a lencsét, a kakukkfüvet és a tejszínt, majd főzzük össze.
  3. lépés 3
    A gombát szeleteljük fel, forrósítsunk fel egy serpenyőt, utolsó pillanatban öntsünk bele kevés olívaolajat és gyorsan pirítsuk meg rajta a gombát. A végén sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Tálalásnál kanalazzunk gombát a lencsére, szórjuk meg friss petrezselyemmel és kínáljunk mellé pirított kovászos kenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Marhahúsos-lencsés lasagne

    Kevesebb hús, több lencse! Ráadásként kevesebb zsír, több rost és fehérje van ebben az egészen elképesztően finom lasagna-ban.

  • Vegetáriánus lencseburger

    Kísérlezető kedvűek figyelem! A hús helyett néha érdemes zöldségpogácsára váltani, például erre a vö...

  • Gazdag lencseleves

    Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...