1. >Receptek
  2. >Gyömbéres zöldborsófőzelék baconos szűzpecsenyével

Gyömbéres zöldborsófőzelék baconos szűzpecsenyével

Fehérboros baconbe tekert szűzpecsenye enyhén pikáns gyömbéres borsófőzelékkel. Mindkét ételben van egy kis csavar, együtt pedig istenien finom receptet alkotnak.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
30 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
Főzelékhez

- 1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

- 2 cm gyömbér

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 marék zsázsa

- vaj

- olívaolaj

- víz vagy alaplé

- só

- bors

A húshoz

- 40 dkg szűzpecsenye

- 6 szelet bacon

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 dl fehérbor

- 1 dl víz

- olaj

- vaj

- só

- bors
hozzávalók 4 személyre
Főzelékhez

- 1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

- 2 cm gyömbér

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 marék zsázsa

- vaj

- olívaolaj

- víz vagy alaplé

- só

- bors

A húshoz

- 40 dkg szűzpecsenye

- 6 szelet bacon

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 dl fehérbor

- 1 dl víz

- olaj

- vaj

- só

- bors
  1. lépés 1
    Vágjuk a húst vastagabb szeletekre (ebből a mennyiségből kb. 6 szelet lesz), sózás, borsozás után tekerjük köréjük a bacont és fogpiszkálóval rögzítsük. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd helyezzük bele a húst és pirítsuk meg mindkét oldalát.
  2. lépés 2
    A fokhagymát vágjuk nagyobb darabokra és dobjuk a hús mellé, majd 1-2 perc múlva öntsük fel a fehérborral, alkoholtartalmát hagyjuk egy kicsit elpárologni. Adjunk hozzá egy kevés vizet, majd fedő alatt pároljuk kb. 20 percig.
  3. lépés 3
    Ez idő alatt elkészítjük a főzeléket: egy kevés olívaolajat és egy diónyi vajat felmelegítünk egy lábosban, majd belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát és pár percig pároljuk. Hozzádobjuk a borsót és felöntjük vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.
  4. lépés 4
    Egy keveset (kb. az egyharmadát) kimerünk belőle és botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a lábosba - így a főzeléket önmagával tudjuk sűríteni.
  5. lépés 5
    Miután a hús megpuhult, levesszük a fedőt és magasabb fokozaton kissé megpirítjuk. A borsófőzeléket megszórjuk friss zsázsával és a baconos szűzpecsenyével tálalju
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...

    Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ...

  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti br...