A karamellizált hagyma időigényes, de megéri a ráfordított időt. Egy részét összegyúrjuk a darált pulykával, másik részével krémes, füstös szószt készítünk a húsgolyókhoz, végül teljesértékű bulguros Good Lunch körettel tálaljuk.
Nehéz
4-6 személy
70 perc
Hozzávalók
1 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
hozzávalók 1 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
Termékajánlatunk a recepthez
Good Lunch Bulgur & Lencse
lépés 1
Vágjuk fel vékonyan a hagymát és kezdjük el olajon dinsztelni. Sózzuk meg és gyakori kevergetés mellett karamellizáljuk meg 30-40 perc alatt.
lépés 2
A karamellizált hagyma egyharmadát vágjuk fel kisebb darabokra, majd keverjük a darált húshoz.
lépés 3
Adjuk a húshoz az aprított petrezselyem felét, a kakukkfüvet, a zsemlemorzsát, a reszelt fokhagymát és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.
lépés 4
Formázzuk meg a golyókat, majd egy serpenyőben süssük aranybarnára minden oldalukat.
lépés 5
Tegyük mellé a megmaradt hagymát és szitáljuk bele a lisztet.
lépés 6
Öntsük fel az alaplével és kevergessük, ameddig besűrűsödik.
lépés 7
Tálaláskor köretként adjuk a karamellizált hagymás húsgolyók mellé a Good Lunch keveréket és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Húsos lencse chili
A méltán népszerű chilis bab mintájára készült izgalmas fogás. Mély ízű, fűszeres, mexikói ízek sok-sok lencsével és darált hússal, pont, ahogy szeretjük, mégis kicsit új formában. Mellé friss kenyeret vagy rizst kínáljunk, tejföllel a tetején.
Finn lazacleves zöldborsóval
Rendkívül könnyen elkészíthető tejszínes-kapros ünnepi leves lazacfilével, póréhagymával, krumplival...
Mexikói csirke pikánsan
Mexikói stílusú babos-csirkés egytálétel, pikáns fűszerezéssel, csípős kolbásszal és zöldségekkel. A...