Vöröshagymán pirított, sűrű paradicsomszószban főtt csicseriborsós-aszalt szilvás marharagu bulgurágyon. A receptet ropogós mandulaszeletekkel tehetjük még fenségesebbé.
Közepes nehézségű
4 személy
150 perc
135 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 fej vöröshagyma
50 dkg felkockázott marhahús
3 ek. sűrített paradicsom
1 doboz Bonduelle csicseriborsó
10 dkg aszalt szilva
őrölt koriander
őrölt szegfűbors
olívaolaj
2 dl bulgur
4dl víz
pirított szeletelt mandula a tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
1 fej vöröshagyma
50 dkg felkockázott marhahús
3 ek. sűrített paradicsom
1 doboz Bonduelle csicseriborsó
10 dkg aszalt szilva
őrölt koriander
őrölt szegfűbors
olívaolaj
2 dl bulgur
4dl víz
pirított szeletelt mandula a tálaláshoz
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, egy kicsit pirítjuk a sűrített paradicsommal, és hozzáadjuk a felkockázott marhahúst.
lépés 2
Sóval, őrölt korianderrel, őrölt szegfűborssal fűszerezzük, és kb. 1 dl vizet hozzáöntve lassú tűzön, lefedve főzzuk. Kb. 2 óra alatt a marha teljesen megpuhul.
lépés 3
Közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt vizet. A főzés utolsó negyedében hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és a feldarabolt aszalt szilvát.
lépés 4
A bulgurt egy kevés olívaolajon átmelegítjük és felöntjük a forrásban lévő vízzel. Addig forraljuk, amíg szinte az összes vizet magába szívja, majd a lángot elzárva, lefedve állni hagyjuk 15 percet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...