Ez a recept ötvözi a hagyományos lepénykenyér ízét és a csicseriborsó textúráját. Nagyon finom tejfölös mártogatóssal!
Könnyű
4 személy
40 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle csicseriborsó
2 tojás
10 dkg liszt
fél kk. szódabikarbóna
kb. 1,5 dl víz
kis gerezd fokhagyma
őrölt római kömény
só, bors
Hozzávalók a tejfölös mártogatóshoz:
3 dl tejföl
kurkuma
őrölt római kömény
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle csicseriborsó
2 tojás
10 dkg liszt
fél kk. szódabikarbóna
kb. 1,5 dl víz
kis gerezd fokhagyma
őrölt római kömény
só, bors
Hozzávalók a tejfölös mártogatóshoz:
3 dl tejföl
kurkuma
őrölt római kömény
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
A lisztet összevegyítjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzákeverjük a tojásokat, a préselt fokhagymát és a vizet. A lecsepegtetett csicseriborsót durvára aprítjuk, majd beleforgatjuk a tésztába.
lépés 2
A serpenyőt felforrósítjuk, olajjal kikenjük és evőkanálnyi tésztakupacokat halmozunk bele, majd szétnyomjuk a kanál hátoldalával. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
lépés 3
A tejfölt egy csipet sóval, római köménnyel és kurkumával kikeverjük, és mártogatósként kínáljuk a lepényekhez.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara bör...
Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, v...
Grillezett padlizsán saláta csicseribors...
A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, c...