A klasszikus sós recept könnyen elkészíthető változata ezúttal egy kis csavarral, méghozzá vörösbabbal. A kész pogácsákat hidegen vagy melegen, tejfölbe mártogatva is fogyaszthatjuk!
Könnyű
4 személy
50 perc
30 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vörösbab
40 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
só
5 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vörösbab
40 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
só
5 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
Termékajánlatunk a recepthez
Vörösbab
lépés 1
Előmelegítjük a sütőt, 170°C-ra. A babot jól összepréseljük, elkeverjük a túróval, majd a liszthez adjuk, sózzuk, összedolgozzuk.
lépés 2
Egy nagylyukú reszelőn ráreszeljük a hideg vajat. (Sokkal könnyebb reszelve alkalmazni, mint kockázva, mert így jobban elvegyül a tésztában.)
lépés 3
Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk a masszát mindaddig, amíg egy jól formázható tésztát kapunk. Ezt lehűtjük újra egy kis időre, kb 15-20 percre hütőbe tesszük.
lépés 4
Ezt követően lisztezett felületen egyenletes lappá nyújtjuk a tésztát (1-1,5 cm magasságban), majd lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval kis korongokra szaggatjuk.
lépés 5
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a kedvenc reszelt sajtunkkal, 170°C-os sütőbe tesszük, fél óráig sütjük.
lépés 6
Hidegen vagy melegen, tejfölbe mártogatva is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lisztmentes csokitorta
Az újdonságok szerelmeseinek itt egy könnyen elkészíthető, de annál finomabb torta, amely ráadásul liszt nélkül készül. Ez a kényeztető, csokis recept egy meglepő alapanyagtól, a vörösbabtól lesz igazán krémes.
Őszi rizsleves vörösbabbal
Zöldségekben gazdag, finom rizsleves a hidegebb őszi napokra. Borongós időben igazán jól fog esni ez...
Vörösbabos brownie
Meglepetés brownie! Csokival, tojással, cukorral és vörösbabbal készül! Így kevesebb cukrot tartalma...